В Деня на Европа : За какво стърчи в центъра на Бургас съветски паметник на окупацията

В Деня на Европа да припомним...

Време е ... Време е бургазлии да се събудят и да решат за премахването на паметника на съветската окупация и то в  дните на окупационната война на Путлер и армадата му в Украйна, в дните когато заплашва света с ядрено оръжие. В дните,когато обяви и България за враг само защото сме избрали Европа и НАТО ... На този срамен паметник наречен галено "Альоша" не е обозначено, но в Бургаския исторически музей до ден днешен се съхранява документ, където пише черно на бяло какъв паметник е това.

 

Това е паметник в прослава на „гениалния вожд на цялото прогресивно

човечество Йосиф Висарионович Сталин“ и на него е отдадено най-голямо значение в град Бургас спрямо поддръжка, осветление, локация и размери. Смятам че един съзнателен човек няма как да не оцени това като нещо грозно, унизително и ненужно за нас самите, сподели преди време в социалните мрежи бургазлия.

Да припомним и още нещо ...

 

Бургас не е само "най-хубавият град за живеене", но и люпилня за руски "българи" от ново време покрай "братската" рафинерия "Лукойл"... За "Лукойл" писателят Олег Греченевский пише в книгата си за КГБ : ПРОИЗХОДЪТ НА НАШИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН" РЕЖИМ - "И така, министър-председателят Жан Виденов беше в средата на 90-те заклет враг на московския клан на КГБ - и следователно той принадлежи към един от трите проамерикански клана на мафията на КГБ. Но за кой клан се оказа не толкова лесно да се разбере. България е много бедна държава, така че големите руски олигарси нямаха почти какво да плячкосват там. Вярно е, че от ценния имот има голям завод "Нефтохим" и той е поет от руската компания Лукойл. Но "Лукойл" е от московски клан на мафията КГБ, така че тази компания е малко полезна в този случай".
Андронов не е въобще първият, а поредния шеф на „Лукойл” с толкова ценния паспорт на гражданин на ЕС. Само ще напомня, че „особените заслуги” се състоят в работа на загуба десетилетия наред, с което се пести данък, с липсата на контролно-измервателни уреди (което пести акциз) и предизвика на няколко пъти огромни скандали. Андронов е и почетен гражданин на Бургас като други лукойловски шефове.
Доскорошният шеф на „Лукойл” – руснакът Сергей Андронов е получил българско гражданство.
Предложението е било дадено през 2015 г. от Божидар Лукарски (шеф на СДС-то, което е в коалиция с ГЕРБ) - по онова време икономически министър.
Президентството, ръководено тогава от Росен Плевнелиев разрешава и одобрява заради „особени заслуги в икономическата сфера заради търговията и дистрибуцията на висококачествени горива".
Мдаа ... Вместо видният демократ, един от водачите на уж антикомунистическата ПП ГЕРБ да последва примера на община Плевен и свали от пиедестала "Альоша" в центъра на европейски Бургас и да постави заслужилите български войни от 24 -ти пехотен полк този същият Димитър Николов създава поредните почетни граждани от "Лукойл" на Бургас.
 

И като сме почнали нека припомним ...

Над 400 000 руснаци са с имоти в България и не малка част от тях са в Бургас (над 6 000 ) и за тяхното удобство и кеф се грижат знакови бизнесмени, добри приятели на руския възпитаник - кметът Димитър Николов.

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов получи преди години награда от президента на Русия Владимир Путин "за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения". От Реформаторския блок го призоваха да откаже отличието, заради събитията в Киев, но ... Хахах ... Направо антикомунист ?!!

Според Николов да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е неетично. "Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го", завършва той.

Все повече руснаци се заселват да живеят в град Бургас, каза преди време Димитър Николов на церемонията в руското посолство в София, цитиран от агенция "Фокус". "Спомням си първите дни, когато станах кмет на Бургас, и заедно с почетния консул, направихме един анализ. Оказа се, че в града тогава учат 3 деца, които са граждани на Руската федерация, а към днешна дата общият им брой е 550, което показва, че за толкова кратко време не само аз, а и екипа ми, с който работя, са направили така, че града да бъде забелязан, да бъде приет от руснаците и предпочетен не само за прекарване на свободно време, но и за постоянно живеене. Радвам се, че когато станах кмет имаше само едно дружество, което общуваше и се грижеше за руските граждани на Бургас, а днес те са вече 7", каза още той.

Кметът на Бургас подари на руския посланик в знак на признателност, картина на известната бургаска художничка Ирена Иванова с думите: "За мен това е мил и отговорен жест на благодарност от страна на президента на Руската федерация, на руската държава. Аз се чувствам изключително развълнувано и даже неловко, търсейки думи как да благодаря за това удостояване". Той благодари на посланика на Русия Юрий Исаков за подкрепата му в инициативата Бургас да се превърне в културен център. Това е един втори мост в новите съвременни условия ние да общуваме с нашите приятели от Русия", обобщи Николов.

Дори https://rg.ru/2014/02/19/blagodarnost-site-anons.html?fbclid=IwAR3X0t5gq... писа за наградата от Путин.

Дори посланик Исаков бе отбелязал и заслугите на Димитър Николов за защита на паметника на съветските воини "Альоша" от опитите на "недоброжелатели" да го преместят ?!!

 

И за какво е издигнат този паметник на ОКУПАЦИЯТА в Бургас ? Бургазлии трябва да знаят и помнят как Вождът на народите Сталин е искал да имаме само едно пристанище на Черно море и то във Варна, а Бургаски регион да се даде на Турция ???? Не че Чърчил е искал нещо различно ... 

Само категоричният отказ на английския дипломат(английския външен министър А. Идън  ) спасява Бургас и региона на юг от предаването му във владение на Турция и то още по време на войната на 16.ХII. 1941г.. 

Да припомним на руския възпитаник др. Николов и русофилските му приятели ...

Ето какъв защитник на сталинското имаме в Бургас и той беше зам.- председател на уж дясната ПП ГЕРБ, която си мълча докато вожда им похарчи 3.5 млрд. лева за Путински поток, който изолира Украйна ?!! 

Време е бургаските избранници в ОбС-Бургас да вземат решението да бъдат верни на нашите интереси, а не на русоробските настроения на бивши и сегашни властници.

И в това предизборно време да припомня, че не може бургазлии да избират русофилски кмет за пети мандат, а новите кандидати нека твърдо да обещаят премахването на този наказателен съветски паметник. Честит Ден на Европа !

"Под лупа"