Всеки българин би предпочел публичните ни пари да са генерирали богатство и благоденствие за всички, а не само за една група от хора около Борисов и Пеевски.

 
То бива бива нахалство но това минава всякакви граници. Да оставим настрана, че ниските нива на дълг при такива нива на хронична бедност са само атестат на управленски провал и капацитет за корупция, защото и сега капиталовите инвестиции от бюджета не могат да се изпълнят защото само одобрени корупционни схеми минават.
Всеки българин би предпочел публичните ни пари да са генерирали богатство и благоденствие за всички, а не само за една група от хора около Борисов и Пеевски. И нивата на дълг към БВП да бъдат по-високи, а ние по-развити и богати.
Да напомня че МФ плаща на Фич за тези оценки и че де факто няма нищо особено като изменение от години.
На Борисов хвалбата с ниския дълг му е нужна за да държи финансовите инвеститори и агенциите "щастливи" докато взема и обслужва повече дълг, но затваря България за частните инвеститори, които да конкурират олигарсите му, и от които имат полза българската икономика и граждани. Така и корупцията му става приемлива и агенциите не я забелязват, защото за тях е важно нашия да си плаща редовно и да вземе дълг редовно.
То за това и този сетинг на полето Баце дума за Фич е гротеска.
Фейсбук