Внесеният вот на недоверие, който ще бъде подкрепен от 4 парламентарни групи по красноречив начин е демонстрация на съюза между Кремъл и корупцията у нас.

Внесеният вот на недоверие, който ще бъде подкрепен от 4 парламентарни групи по красноречив начин е демонстрация на съюза между Кремъл и корупцията у нас.
Имаме на практика 4 бизнес проекта като лидерски партии, създадени и захранвани с корупционни пари и всички с тесни връзки с Кремъл. Но в съвсем различна роля.
Имаме варненска колона, която изпълнява идеологически функции по директното откъсване на България от Европа и НАТО - като за целта използва целия пропаганден арсенал в медиите, парламента и на улицата да подготвя общественото мнение за промяна - с ясната цел референдум.
Имаме “бургаска” бизнес колона около Росенец, която играе за руските корпоративни интереси у нас и в чужбина. Дори успя да пласира съпредседател на група в Европарламента. Голямата задача е да блокира всякакви опити за налагане на върховенство на закона и политики у нас, които могат да нарушат нейния комисионерски бизнес модел. Засега Европа е блокирана, но получиха изненада от САЩ през Магнитски, което силно ги сплоти в кръгова отбрана за тяхната легитимност.
Имаме и уличните ”момчета” от трибуквените групировки, които се опитват да играят голямата игра на руския батко - услуга срещу участие в потоците. Рожби на ДС или на самия корупционен модел, тяхното участие в политиката е изцяло посветено на парите и нищо друго. Затова са един ден атлантици, друг ден кремълофили - в зависмост от моментния интерес. Но винаги са против всичко и всички, които биха застрашили техния корупционен начин на съществуване.
Във вота единствено не участва друга русофилска партия БСП, но с настояването на връщане на хартиените бюлетини тя също ще ревитализира корупционния модел - който у нас тръгва от изборите, през кюлчетата в чекмеджетата, докато завърши със смяна на геополитическата ориентация на страната. Която до скоро не пречеше, напротив оттам идваше далаверата. Но със смяна на кормилото в САЩ и антикорупционното законодателство с европрокуратура на ЕС - Западът започва да става прекалено опасен за нашата корупционна класа. Особено когато не те, а друг започне да представлява западните интереси у нас.
В това е драмата и причината за вота - връщане на контрола върху институциите, които разпределят порциите. Тогава ще видите всички без “Възраждане” отново в евроатлантически блясък. А Македония ще си остане специалната въдица за избирателите, която да отклонява вниманието от корупцията.
Дотогава ще използват най-силния останал контрол - върху медиите - да ни занимават нон-стоп с характера, обичаите, дори морала на премиера и че всичко е станало нетърпимо.
За тях.