Българинът явно е много богат човек.

Daniel Bojilov

„Ще се получи грабеж на хората. В Плана за възстановяване е посочено, че потребителите до 200 киловата ще ползват ток на цена 20 ст. kWh. Само електрическите крушки, домашният компютър и хладилника ще изразходят тези 200 киловата. След това ще минем на промишлен ток на цена лев и петдесет. Именно за това през зимата сметките ни за ток ще стигат до 800 лв. Около 80 % от хората ще изпитват трудности да покриват задълженията си”, предупреди Даниел Божилов.

Историята с въвеждане на "евтина" и скъпа тарифа за тока беше лансирана от Нинова и Кирето като мярка за наказване на хората с басейни в Територията. Не можело този и онзи да си грее басейна с евтин ток, та затова трябвало да му вдигнат цената.
И тъй като в продължението от въвеждане на такива тарифи ще бъдат засегнати 90% от хората логичното заключение е, че 90% от българите разполагат с басейн.
...
Какви интересни неща стават в нашата Територия?!
В четвъртък миналата седмица Мин. съвет прие решение да внесе законопроект чрез който да се въведат две тарифи за тока за битовите потребители - до 250 квч цената да е "евтина" - т.е. настоящата, а над тази консумация да е в пъти по-висока.
На партийно ниво реакциите бяха очакваните. БСП, ПП и ДБ разбира се приветстваха това, защото в предишния парламент бяха инициаторите на този грабеж. ГЕРБ и Възраждане целесъобразно си замълчаха.
Реакция по въпроса последва само сред активните граждани в социалните мрежи, а една малка партия "Български съюз за директна демокрация" вчера обяви протест за 19.10 пред министерски съвет.
И изведнъж се случи чудо. Гълъбът извенъж реши, че няма да има въвеждане на две тарифи. Това заяви преди два часа по БТВ.
На какво се дължи тази метаморфоза? Ще видим. Но нека никой не се заблуждава от фактът, че служебното правителство дава заден ход по темата. Бъдете сигурни, че утре ПП, БСП и ДБ отново ще се опитат да пробутат този грабеж, който прекрасно обслужва енергийната мафия и спонсорът на жълтопаветните либерали Прокопиев. А тези предложения ще получат рамо и от другите, така че да минат.
Но изводът от казаното е, че когато има реакция властта ще не ще се съобразява.
ТАКА ЧЕ РЕАГИРАЙТЕ И БЪДЕТЕ АКТИВНИ. ПОНЯКОГА ИМА И ПОЛЗА!
...
Рекапитулацията от днешния протест.
Хората с басейни сме явно доста малко.
Останалите явно нямат проблем да си платят четирицифрените сметки за тока зимата, които ще им връчат.
Нищо де - февруари ще бъде октомври, ама ще е леко късно. И въпроси от типа "ама що не казахте по-рано" ще са без значение
...
Саудитска Арабия има много петрол. Цената на бензина там е символична и за никой саудитец не е проблем да си покрива разходите за бензин.
Норвегия разполага със значителни количества природен газ. Цената на газът там е ниска и за никой норвежец не е проблем да си плати отоплението.
България произвежда ДВА ПЪТИ повече ток отколкото консумира. Но зимата голяма част от българите няма да могат да си позволят удоволствието да се топлят на ток.
Има нещо гнило в България
 
Цитати от постове в профила на Даниел Божилов по темата цени, тарифи и ограничения на консумацията на ток подбрани от "Под лупа".