Бургас продължава да диша замърсен въздух с ФПЧ далеч над нормите

 

В България гражданите й имали права ?!! Ти да видиш ?! И правата са да дишат, ама редовно и наднормено замърсен въздух с химии и ФПЧ ?!!

Така е от години и при управлението на различни правителства, при уж различни главни прокурори, министри, но в последните 14 години на един кмет - отличник на ГЕРБ и подкрепящите го уж опозиционери общински съветници от БСП, Атака, НФСБ, ДПС и разни други ...

За шефовете на РИОСВ-Бургас е ясно, че те са от политзодия риби и мълчат като зодията си ...
Чудно ми е обаче защо гражданите на Бургас са толкова пасивни в тази сага, която засяга здравето и живота им от години, а те си траят по робски и дори не си търсят правата с малки проблясъци преди три години ?!

Явно това е тяхната демокрация - робско подчинение и страх ...

Днес данните показват, че поредните три денонощия с наднормено замърсен въздух до над 2 пъти са факт за времето от 19-21 януари 2021 г. и сме на трето място в страната по замърсяване.

2.42 пъти над нормите е замърсяването с ФПЧ в 07.00 часа на 21.01.2021 г. по данни на сайта https://www.iqair.com/bulgaria/burgas

Чудно ми е защо досега прокуратурата не се е самосезирала и не е потърсила отговорност от виновниците за това редовно замърсяване, както и от законово задължените длъжностни лица от местната власт по законите касаещи тези случаи ?!

А ние искаме да вярваме в правосъдната система, но ...

"Под лупа"