Бойко Рашков призна, че (Н)РБ продължава да изпълнява “ангажиментите” си към рашизма

 Иво Инджев

Чета това и вярвам на очите си: МВР е поело ангажимент към руското посолство да пази МОЧА (наричан по стар рашизоиден навик Паметник на съветската армия, какъвто той не е, най-малкото поради липса на съветска армия през 1944 година). https://offnews.bg/politika

От  много години твърдя това. Сега министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди моята теза, че българските власти изпълняват обещания, дадени на руското посолство. Факт, който вече напусна територията на моята реторика и на риторичните ми въпроси. Вече имат институционален отговор.

В този смисъл съм благодарен на др. Рашков за откровението за съобразяването с “ангажиментите” към руското посолство насред световното презрение към руската държава.

Да кажеш, че поемаш ангажименти към руското посолство да пазиш българската собственост МОЧА, е признание за подчинеността на българската държава на Кремъл. Няма друго обяснение. МВР би трябвало до поема ангажименти да пази всеки и всичко в България, но не и българска собственост по нареждане на чужда държава.

От кого я пази?  

Пази я от българите, които са противници на лъжата за съветското освобождение на България чрез окупация. 

Важно е обаче др. Рашков да каже КОГА е поет този ангажимент към Кремъл. И дали е само на ниво МВР. Няма как. Все пак не МВР управлява НРБ…пардон, РБ.

Дали за този “ангажимент на МВР” знаят от МНвР? Одобряват ли го и как го обясняват на езика на международните ни ангажименти? Или и едните , и другите , т.е. и властта, и опозицията все още разчитат на мълчаливото съгласие на бившите западни съюзници на СССР тук да стърчат монументите на голямата съветска измама? 

Сталин обещава, че ще окупира “добронамерено” (по западните стандарти България) и ще позволи свободни избори, медии, многопартийна система и прочее атрибути на омразната му демокрация.

САЩ и западните съюзници освобождават две трети от попадналата под нацистка окупация Европа. Освободените получава свобода. Днешният й просперитет говори сам за себе си като последица от това освобождение.

  СССР завладява, но не освобождава останалата една трета от Европа. Превръща я насилствено в свое подобие, което и след освобождението си от Съветския съюз десетки години се бори да догони по всякакви положителни показатели освободената от западните сили през 1944 и 1945 г. Европа.

В Освободената от западните сили Европа след 1944 -та и 1945-та  идва свободата на пресата, на словото, на пътуването по света, на предприемачеството, на разпореждането на гражданите със собствеността и живота им. В завладяната от СССР част от континента се случва точно обратното. 

Знайно и видно е през годините назад, че руското посолство нареждаше на българските власти да пазят българската собственост МОЧА от гневните българи. Др. Рашков признава днес, че е продължител на тази позорна политика на преотстъпен български суверенитет на Москва, водена от уж толкова омразния му др. Бойко Методиев(ич) Борисов. 

Карат се, ругаят се, арестуват уважително (без белезници, превръщайки го в жертва на “репресия” др. Методиевич), но техният общ МОЧА е  Uber alles в България.

У нас на това му казваме “всички са маскари”. Обобщение е спорно. 

В Украйна, жертва на руската агресия, казват нещо безспорно за обслужващия персонал на Москва:

“Всички са москАли”.  https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/la-donna-e-mobile-4/