Бездействието с власт на ГЕРБ в Бургас за намаляване на замърсяването с ФПЧ е убийствено

И тази сутрин данните за замърсяване на въздуха в Бургас от 11 март до 08.00 часа на 15 март са убийствени - след 134, 130 mg/m3 тази сутрин те са 162 mg/m3 или към 06.00 ч. превишаването е над 3 пъти над нормите ?!

Вчера го написах-ГЕРБ е виновната партия, защото цялата изпълнителна, законодателна власт е у тях от години. От тях се командва явно и задкулисно правосъдието и медиите. И това положение в Бургас е още по-явно от 2007 г. до ден днешен.

Нима си мислите, че ако бяха създадени адекватни закони и те се спазваха от МОСВ и подчинените им РИОСВ, от местната власт в Община Бургас, както и от областната управа някакво заводче за ПДЧ щеше да бълва наднормено количество ФПЧ и да трови бургазлии, ако имаше адекватни измервателни уреди в "братската" рафинерия и те подаваха адекватна информация нещата нямаше да са по-различни ?!!

Ето как проблемът става политически и трябва да се реши и от изборите ни на 4-ти април, на които с вота и на бургазлии трябва ГЕРБ да бъде санкциониран и отстранен от власт, защото властта му е опасна за здравето и живота и то не само с огромната корупция и бездействие.

Данните от тази сутрин са отрезвяващи - Бургас е на първо място в България по замърсяване на въздуха с ФПЧ ?!!

"Под лупа"