Асен Василев: БСП не е потенциален коалиционен партньор на Продължаваме промяната

БСП не е потенциален коалиционен партньор за „Продължаваме Промяната“ (ПП), поне за момента, заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Хартиената бюлетина е едно огромно различие, което имаме с тях, защото хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото обратно на власт. Това е ключът към местните избори, на местните избори миналия път имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. Всичко това е прицелено така, че да може на местните избори статуквото да се възпроизведе“, смята Асен Василев, цитиран от БТА.

Преди дни парламентът прие на първо четене промени в Изборния кодекс, предложени от левицата, които предвиждат избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина.

Асен Василев коментира и възможността за съставяне на кабинет с втория мандат. „За момента сме започнали предварителни разговори с „Демократична България“, в случай че дойде при нас мандат“, отбеляза Василев.

За предложението на „Демократична България“ да се явят с общи кандидати за кметските избори той обясни, че може не само с тях, но и с местни коалиции, където има честни кандидати, които не са набъркани в корупция, да се работи за общо явяване.

https://offnews.bg/politika/asen-vasilev-bsp-ne-e-potentcialen-koalitcio...