Ако битката е между стари и нови посредници новите да си стягат багажа.

Ако битката е между стари и нови посредници новите да си стягат багажа. Ако са клекнали пред Радев да защитават прането на суров петрол от Русия през рафинерията в Бургас пак са сгрешили. Ако вместо Пеевски ще имаме Алексиев. Ако, ако...
 
ГЕРБ няма да поеме отговорността за сваляне на правителството през вот на недоверие, защото сътрудничеството с ГЕРБ е анатема за ИТН. Но Слави и Орлин Алексиев си хортуват добре с Доган и Пеевски, както стана по време на вота за гуверньор на БНБ. Следете тази линия на сътрудничество. Вот на недоверие на ДПС, с което до подсказажат кой кара влака, подкрепен от ГЕРБ, Възраждане /партията прокси на Борисов/ и ИТН. Помпането на рейтинги от кеш енд кери "социологията" е на незапомнени равнища. Очевадно обслужва конкретна политическа потребност, тази на свалящите правителството.
Също за проследяване линията - Асен Василев и Орлин Алексиев - тоталната политическа протекция, която Василев оказва на Лукойл е неразбираема, освен с класическите мотиви за бг елит - интерес, корист. Тези флиртове могат да костват главата на правителството.
Ако битката е между старите и новите посредници - новите да си стягат багажа.