Честита ни цифровизация за по 100 лева на телевизор

 

Как бъдещето ни се предопределя от наличието на пари

Честита Ви цифровизация и в буквален и в преносен смисъл! Цифровизацията ще ни бръкне с поне 100 лева в джобчетата за всеки един телевизор и си е направо цифромания.

Цифрата няма да е такава, ако сте се бръкнали с няколко пъти повече за нова плазма или LED телевизор, който има вграден декодер ...

Въпреки всичко ще ви трябва антена, поне вътрешна ...

Ще трябва и да си настроите телевизорчето и т.н.

Ако си плащате за кабеларка можете да се разминете с по 9-23 лева на месец и то за 130 канала и дори за интернет.

Тъй или иначе ерата на аналоговия сигнал отмина и днес в София, а после и в други градове този сигнал бе спрян ...

Ако пуснете старият телевизор няма да има програми и ако не сте циганин, пенсионер или декласиран поради нямане, възраст и т.н. и не са Ви дали право да получите декодер ще гледате празен екран или нищо ...

TEL

При дървена кутия на стария телевизор ще сте на кяр, ако се отоплявате с дърва иначе файда йок на чист министерски език от породата на министър тип ДПС ...

DEK

Иначе си пригответе около 60 лева за декодер, около 38-40 лева за комбинирана стайна антена и пари за пътни до някой търговски център далече от село или пък по-близко ...

ANT

Вече няма да си говорите с онова артистче от телевизора, защото само при рекламите е възможен подобен диалог за милиони левове ...

За милионите не се безпокойте, тях има кой да ги прибере и вече е сторено.

А Вие пак питайте : Кой назначи Пеевски ?

Ето Ви и малко информация от 24 часа по казуса:

Цифровизацията е процес, при който от аналогов ефирен телевизионен сигнал се преминава към цифров, а аналоговото излъчване се прекратява. Именно цифровия сигнал осигурява по-добро качество на картината и множество допълнителни услуги:

- по-високо качество на звука

- телевизионен справочник (EPG)

- наличието на повече канали – вместо една аналогова, до вас ще достигат няколко цифрови програми

За да приемате този цифров сигнал обаче, е нужно да разполагате с декодер (STB) - той може да бъде вграден във вашия телевизор (за по-новите модели) или може да бъде включен допълнително като външно устройство (обикновено за по-стари телевизори).

Дори да имате декодер обаче, това не значи, че ще приемате пълноценно сигнала, тъй като той се разпространява по различен начин от досегашния и е много по-чувствителен дори на най-малките външни влияния, за които до сега не сме се замисляли (такива смущения може да предизвикат различни електроуреди, безжичен интернет и т.н.).

Именно затова е много вероятно да имате нужда от допълнителна антена, дори и ако до този момент не ви се е налагало да ползвате такава.

Какво трябва да знаем при избора на подходяща антена за приемане на цифрова телевизия:

- дори и да използвате MPG-4 декодиращо устройство (SET-TOP-BOX), задължително трябва да използвате антена, за да получавате DTV сигнали.

- за приемане на цифрови телевизионни сигнали от всички станции е важно антената, която ще изберете да може да приема както VHF канали така и UHF канали.

Възможностите за приемане на телевизионни антени също се различават значително.

Някои обикновени антени осигуряват задоволително приемане на VHF или UHF канали, но не и двете. Например, приемник само с телескопични антени, обикновено трябва да има и допълнителна кръговидна антена, за да може да приема и UHF канали.

Много от антените, които в момента се предлагат като "HDTV Антени" се представят най-добре при получаване на UHF сигнали, Ако изберете един от тези модели, можете да бъдете сигурни, че те осигуряват по-добро приемане на всички VHF и UHF канали.

Честито „богати“ българи, европейци !

Екип „Под лупа“