#СотирЦацаров загуби делото за клевета срещу #КирилПетков.

 
 
#СотирЦацаров загуби делото за клевета срещу #КирилПетков. Бившият #главен #прокурор и бивш шеф на #КПКОНПИ беше завел частичен иск от 1,000 лева, за да плати само 40 лв. държавна такса, като общ иск от 15 хиляди лева. Беше си докарал и специален свидетел, Костадин Семерджиев, който му беше построил евтината вила в Родопите - за да свидетелства колко бил разстроен бившият главен #конпир. Само че съдът не въздаде "справедливост" Сотиру. Цитираме ключовите моменти от мотивите на съдa. Линк в коментар.
"Изразените критики и негативни оценки са в рамките на конституционно гарантираната свобода на мнение.... В този смисъл е и практиката на Европейския съд по правата на човека, съгласно която когато изказаното съставлява становище, което съдържа преценка, а не твърдение за факт, става дума за свобода на мнение и следователно липсва непозволено увреждане.В тези случаи изискването да бъде доказана истинността на изявленията е неизпълнимо.
Съдът намира, че наред с изказванията на ответника са налице и други причини, обуславящи влошеното здравословно състояние на ищеца. В тази връзка и самото публично деклариране на намерението си да подаде оставка също е донесло психически стрес и негативни емоции за ищеца."
В заключение, #Цацаров сам си е причинил част от стреса. Можем да му предложим да пробва да съди #ДАНС. Или да се оплаче на арменския поп. Припомняме, че наскоро той сам се отказа от делото, което водеше срещу Бойко Ноев - след като видя, че не се развива в негова полза, понеже ще лъснат данни и свидетелски показания за близостта му с путинската генералпрокуратура. И най-вече относно ролята му в (не)разследването и замазването на подривните действия на #ГРУ у нас. https://www.facebook.com/photo?fbid=723156583158984&set=a.699207265553916