''Руската агентура ще се възползва от убийството на Алексей Петров. Да се свика Съвета по сигурност''

Наложително е да се свика спешно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, написа съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов на официалната си страница във Фейсбук. 

Вчера при атентат в гората над квартал "Драгалевци" в София бе застрелян и убит Алексей Петров. Неговата спътница също бе простреляна, но е жива. В момента се намира столичната болница "Пирогов".

Ето какво написа в социалните мрежи Атанас Атанасов днес:

"След убийството на Алексей Петров се забелязва, че руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната.

Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението.

 

В тази връзка е наложително спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към МС, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност."

Междувременно от "Продължаваме промяната - Демократична България" излязоха с позиция относно убийството на Алексей Петров. В изявление, разпространено до медиите, те коментираха, че твърденията за връзки между коалицията и Петров са спекулации и че президентът Румен Радев не иска да има стабилно правителство.