Румен Радев за пореден път се афишира като политическия Мефистофел на България.

Ilian Vassilev

Румен Радев за пореден път се афишира като политическия Мефистофел на България. В това има и добри страни - свали грима и прикритието си. Всъщност, не му издържаха нервите, защото външните му кукловоди изискват от него все по-ярки действия и резултати - днес и сега, а той няма власт освен публичното говорене. То пък става все по агресивно и конфронтационно, именно от безсилие. С това, обаче, Румен Решетников олеква, тъй като слиза от небесата на своето президенстско величество и се превръща в редови пеши войник на руската политическа потребност. Лишава се от институционалната си сила - става поредния, макар и високопоставен, политически запалянко, символ на дестабилизацията и разрушението.
Опитът му да обвърже правителството и убийството на Алексей Петров, освен да вкара още недоверие и да саботира кабинета Денков, цели и да потули скандала с вербуваните българи руски шпиони и да прехвърли проблема от болната глава /тези управлявали много години и които са факторите в случая Алексей Петров/, върху правителство на два месеца. Вместо журналистите да атакуват логичните по случая медийни точки - прокуратура и следствие - премиерът прави пресконференции, свиква съвещания, а президентът мрънка, че искат да сменят главния секретар на МВР.
Вижте само логиката, той и служебното правителство могат да правят смени, защото това го изисква доверието и екипността, редовен кабинет не може. И другите нарушавали конституцията?1?
Предупреждавам - Радев и Костадинов ще ескалират допълнително ситуацията - залозите за Русия са огромни в България - и в предстощите няколко месеца ще видите събития, които ще направят убийството на Алексей Петров тривиална вест. Не мога да изключа политически убийства, взривове, палежи, улични битки - Кремъл натиска бутона "свали правителството на всяка цена". Разградени служби, мотивирани поръчители, вагнеровци - бол за изпълнители.-
Гражданското общество трябва да се намеси като решаващ фактор.