Психиатрия, казвам ви

Kapka Todorova

 

Някакви хора се разхождат в псевдоносии, цървули, носни кърпи с четири възела върху теметата, снежно бели ризи и се преструват на автентични българи, като българин явно е синоним на музеен селянин.

Радев обявява народно движение 3 март от Шипка.

Всичко това отдалеч изглежда малко като репортаж от психиатрия, да ви кажа. Резерват на 19-и век, ма с течаща вода, ток, социални помощи и пържолЕ от супера всеки ден на масата.

Радев ни намеква, че има някакъв враг, срещу когото трябва да се бием, за да го облечем него в още повече власт (всъщност това, което говори за конституцията в превод означава: искам да съм цар, ама не м идават), Копейкин ни посочва някакъв враг, който иска да ни завладее и насъсква хората, за да не им остане време да се занимават с вилата му на брега на морето за 20 стотинки, тия с алцхаймера от бесепето па съвсем са заорали в 44-а и продължават да се кланят на жената-мъж с Шпагин в центъра на София, въпреки че се страхуват от лесбийки и гейове и прочие и прочие.

В същото време на крачка извън резервата хората обсъждат и произвеждат ток от слънце, автомобили без бензин, храна за всички, произведена с помощта на въздуха, изкуствен интелект и пътуване в космоса.

Психиатрия, казвам ви. Най-адекватна на тоя фон е жената от елстъба в Червен Бряг, дето крещеше „Дайте си ми водкатааа“.