Правят коалиция Синя София за местния вот, застават зад проф. Вили Лилков за кмет

Избрал съм да представлявам хората, които още помнят защо след 1989 г. излязохме на площадите, каза Лилков

Дясна политическа коалиция "Синя София" за явяване на местните избори се създава в столицата, обяви проф. Вили Лилков, кандидат за столичен кмет, издигнат досега от Инициативен комитет.

Коалицията ще се регистрира за вота на 29 октомври, ще представи пълна листа за общински съветници, ще има свои кандидати във всички столични избирателни райони, допълни той. Програмата й за управление на София ще бъде представена през септември. 

Заедно с проф. Лилков на пресконференция в БТА бяха подкрепящите го Петър Москов, лидер на Консервативно обединение на десницата (КОД), Иван Сотиров, Иван Стамболов, д-р Любомир Канов, доктор Ирена Тодорова, Росен Елезов и др. 

Това е политическата армия, която ще се противопостави на арогантната демонстрация на ДС и наследниците на комунистическата номенклатура да се върнат в политическата власт, след като през прехода унищожиха българската икономика, задушиха всяка свободна инициатива и по криминален начин овладяха целия държавен ресурс.
Тази коалиция е алтернатива едновременно на кандидатурата на ДС, издигната от ПП- ДБ, и на кандидатулата на ГЕРБ, които бягат като дявол от тамян от възможността да се оформи в дясно от тях силна дясна алтернатива, каза Петър Москов. 

Проф. Лилков покани симпатизантите на ДСБ и СДС да се присъединят към "Синя София". Не бих отказал подкрепа от привържениците на ГЕРБ, но партията на Бойко Борисов трябва да има свой кандидат, за да защити това, което са направили след 18 години управление на столицата, обясни Лилков. 

 

Избрал съм да представлявам хората, които още помнят защо след 1989 г. излязохме на площадите, каза в отговор на въпрос той. 

Проф. Лилков има памет и съвест, които са необходими за управлението на нашия град, заяви психиатърът Любомир Канов, като обясни защо застава зад кандидатурата на "Синя София". 

Промяната в София започва от днес, заяви десният кандидат за кмет.

https://offnews.bg/politika/praviat-koalitcia-sinia-sofia-za-mestnia-vot...