Обществени поръчки за „най-добрите“ или поръчки за „нашите“

Така върви алъш-вериша в Бургас, без политически приятели или клиенти работата спори, но трудно и дори невъзможно ...

Повече от 5 години се нагледахме на такава „законност, открито и прозрачно управление и справедливо разпределение на обществените блага и ресурси...“, че сигурно вече нямате нужда нито от работа, нито от пари и сигурно всеки ден пирувате по ония градинки, спретнати от сегашното общинско управление и се чудите как да убиете това „прекрасно“ и „безметежно“ живуркане с пилеене на десетки хиляди стотинки, които ви дава щедро Герберландия всеки месец.

Ако сте забравили, Бургас е „най-добрият град за живеене“ в Герберландия... Можете да го прочетете на всеки вход и изход от Бургас на пътни табели, закупени и поставени специално там с парите от нашите данъци и такси...

Със сигурност има такива хора и такива фирми, към които община Бургас е направо щедра ...

Предоставяме малко повече информация на читателите на „Под лупа“ за тези сделки и конкурси и сладките обществени поръчки по време на криза. И нека не забравяме, че си има поръчки и конкурси, които сякаш по закон се печелят все от едни и същи фирми и то години, дали има „наши“ и правилни фирми, вие можете да прецените сами ...

Поръчки-далавери 003

 

 

 

Печелившата фирма „Трейс -Бургас“

 

Има фирми и фирми... Някои все печелят, а други губят... Диалектика, може би ще контрирате вие, но дали нещата са само плод на случайности или на нещо друго?

Как ще коментирате факта, че в сайта на АОП (Агенцията за обществени поръчки) договорите, сключени с тази фирма по обществени поръчки с възложител община Бургас, са на почти всяка страница?!

Поръчките са за милиони левове...

Само през периода септември 2010 – септември 2011 г. те са около над 5 000 000 лева и са толкова разнообразни, че се чудя дали няма тази фирма да вземе да доставя и храни и напитки по поръчки на община Бургас или да вземе да организира провеждането на кметския фестивал „Спирит ъф Бургас“ 2012 г., а може и да спретне поредната кардиохирургична клиника?!

Началото на изгрева и възхода на печелившата фирма е на 19.12.2006 г. според данните от страниците на АОП. Първата спечелена обществена поръчка с възложител община Бургас е по времето на Учителя на всички кметове -екскмета Йоан Костадинов и тя е:

Договор №: 92-0-56/4/Наименование: “Извършване на текущ ремонт и поддържане на улични, пътни и тротоарни настилки и знаково стопанство на територията на Община Бургас, включващо: района на ТД “Възраждане“, в т.ч. к/с „Меден рудник“, кв. “Победа“, кв.“Акации“, кв.“Горно Езерово“, м.с.“Върли бряг“, съгласно Приложение №1 и карта на района, неразделна част от решението за откриване на процедурата“.

Всъщност май на тази фирма дадоха още през януари 2005 г. по личното решение на екскмета стопанисването и прибирането на парсата от паркинга на площад „Кирил и Методий“ до едно известно време, когато премина към ОП „СИПГ“.

Историята ни припомня. На 7–ми ноември 2007г. тогавашният кмет на община Бургас Йоан Костадинов сдава поста на новоизбрания градоначалник Димитър Николов. Това става в кметския кабинет минути, след като председателят на Общинската избирателна комисия Лена Бахчеванова връчва удостоверението на Николов. Костадинов предава на наследника си символичния ключ на града, огърлицата - символ на властта, както и ключовете от кабинета си.

Новият кмет заявява, че искрено се вълнува от заставането на този отговорен пост. Той обещава, че ще служи вярно, честно и безкористно в името на интересите на Бургас?!

Ха-ха, какъв смях, ще кажете „Преобул се Илия и пак в тия“. „Новото-старо“ ръководство на общината работи далеч „по-успешно“ от Йоан (но нали все пак кметът Николов и зам.-кметът Марков му бяха предани общински съветници). Пак се правят градинки, тротоари и алеи. Пак се слагат по един-два пръста асфалт. Пак караме в дупки и трапове. Пак ги кърпят през някоя седмица. Пак ги плащаме ние, само че защо толкова по-скъпичко, нали сме в криза, има толкова безработни и евтина работна ръка. Какво да се прави - въпрос на финансови измерения (разни хора, разни идеали, различно дълбоки джобове, но идентични интереси към мириса на пари и власт).

Общото обаче е и  вероятното близко отношение към една фирма...

Какво се случи за времето от този момент досега.

Сега през призмата на изминалото време можем да заявим, че успехи в управлението на община Бургас имаше, но липсваше онази прозрачност, честност и безкористност. Успешният екип, мотивираните хора, качествените служители, за които говореше кметът Димитър Николов, станаха тандем с привкус на нещо вероятно аферистко, за което свидетелстват и публикации в медиите особено що се касае за сферата на обществените поръчки, та дори в София ги разкриха, но в Бургас всичко е "снежно бяло" ...

Пътечките, ручейчетата на „прозрачните” търгове станаха към едни фирми пътища, дори магистрали.

Ще помоля да погледнете в сайта на общинския съвет или сайта на АОП (Агенцията за обществени поръчки) и да видите, колко пъти се повтарят имената на едни и същи фирми. Нека мислещите бургазлии отсъдят сами и по съвест.

От този непредубеден поглед ще се уверите, че неведоми са пътищата общински в тази толкова чувствителна към корупция сфера.

Нека отчетем възхода на фирима „Трейс“ на бургаска сцена. Почти всеки месец тя получава чрез договор обществена поръчка с възложител община Бургас?!

В този дух на мисли има само още няколко такива фирми отличнички в „печеленето“ на подобни „конкурси“, като в някои от тях те се сражават ,както се казва, сам срещу един...

Пример е прословутото бургаско ларго с разкривени плочки и надхвърлен пусков договорен по договор срок?!

Нека споменем „печелившите битки на „Трейс-Бургас“ за част от герберското безвремие:

 

1.Договор № 93-00-1446 от 30.06.2011 г.

 

2.Договор № 93-00-306 от 06.06. 2011 г.

 

3.Договор № 92-0-230(20) от 04.04.2011 г.

 

4.Договор № 92-0-169 (32) от 08.04.2011 г.

 

5.Договор № 92-0-169(31) от 23.03.2011 г.

 

6.Договор № 93-00- 1069 от 10.02.2011 г.

 

7.Договор № 92-0-169(16) от 27.01.2011 г.

 

8.Договор № 92-0-169(19) от 27.01.2011 г.

 

9.Договор № 92-0-230(16) от 26.01.2011 г.

 

10.Договор № 93-00-787(6) от 23.09.2011 г.

 

11.Договор № 93-00-1094 от 15.09.2011 г.

 

В сайта на общината не откривам и друга 12- та обществена поръчка договорена само с покана според раздел ІІ на ЗОП с „печелившата“ фирма, която е под лупата ни в това писание. Тя касаеше реконструкцията на ул.“Цар Петър“ и т. нар. й препроектиране за избягване на проблеми с пропадане както на платното, така и на канализацията и евентуални пукнатини по нея.

 

Услужливото общинско ръководство, което изхарчи над 3,7 млн. лева за пиар свързан с управлението му и отминалите местни избори по ларгото изпълнено от същата тази фирма, чийто управител се спряга за съученик на зам.-кмета по строителството Костадин Марков и разкарва гордо своя лъскав джип „Мерцедес“ по обектите на фирмата реши да отпусне едни 70 000 лева за грижите на „Трейс“, които пък за тези пари трябваше да положат трошен камък, за да не се получат посочените по-горе негативни резултати.

Това разбира се оскъпи допълнително изпълнението на обществената поръчка с цели 22,7%, която предварително е била договорена за сума от 307 751,57 лв. с ДДС?!

Подобна тенденция и факти сме ви описвали неведнъж в нашите статии свързани с обществените поръчки с възложител Община Бургас.

Но дотук манджата е стара и притоплена, а новото е като вид десерт за 1,2 милиона левчета:

Поръчки-далавери 001

 

ДОГОВОР № 93-00-160(27) / Обособена позиция №:2 / Заглавие:“Реконструкция, адаптация и функционално устройване на остров «Света Анастасия», Мостик и Предмостово пространство» по обособена позиция: 2 - Реконструкция на Мостик и Предмостово пространство и обособяване на културно – исторически маршрут“

V.1) Дата на сключване договора

28.08.2012 г.

V.1.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

28.06.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти- 3

V.3) Наименование и адрес на изпълнителя

ДЗЗД „ТРЕЙС 2012”, ЕИК 176272694 между „ТРЕЙС – БУРГАС” ЕАД, ЕИК 200627706, „ТРЕЙС – СОФИЯ“ АД, ЕИК 175254451 и „ЕКОАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, ЕИК 102034714, Бургас

V.4) Информация за стойността на договора

Крайна обща стойност на договора

Стойност 1207681.26 BGN без ДДС

Нека се опитаме да обясним подобна печеливша схема по принцип, която е описвана като начин за допълнително източване на средства и  то в сайта на тогавашния кандидат-президент и министър на регионалното развитие Плевнелиев, който предупреждаваше през 2011 година за подобни практики. Надявах общинските служители да отворят сайта на МРРБ и да прочетат внимателно тези два документа, от които ще ви предложим цитати, свързани с евентуални нарушения в проведените търгове по обществените поръчки с възложител община Бургас.

СПИСЪК НА ОБСТОЯТЕЛСТВА, НАЛИЧИЕТО НА КОИТО ОБУСЛАВЯ СЪМНЕНИЕ ЗА ТРЪЖНИ МАНИПУЛАЦИИ

Настоящият списък е приет с Решение на КЗК № 570/20.05.2010 г. и представлява неразделна част от Насоки за противодействие срещу тръжните манипулации в процедурите за възлагане на обществени поръчки.

Долупосочените обстоятелства следва да бъдат проверени във всеки конкретен случай на провеждане на тръжна процедура за доставка на определени стоки или услуги. Наличието на едно или няколко от тях може да обуслови само съмнение за тръжна манипулация на процедура за възлагане на обществена поръчка от страна на участващите в нея предприятия. Това съмнение може да представлява основание за образуване на нарочно производство пред КЗК за установяване на нарушение по чл. 15, ал. 1 от ЗЗК и/или чл. 101 от ДФЕС, изразяващо се в забранено споразумение или съгласувана практика (картел) между участниците в процедура за възлагане на обществена поръчка.

Независимо от това, наличието на такива или други подобни индикатори е необходимо допълнително разследване, особено в случаите, когато дадени закономерности се повтарят във времето. В този смисъл е особено важно възложителите да събират и систематизират подобни данни.

(А) Оферти:

1. В тръжната процедура са подали оферти по-малко на брой предприятия, отколкото е очаквано или обичайно...

...

(Д) Съмнителни закономерности при участие в последователни процедури:

30. Дадени участници регулярно печелят процедури за възлагане на определен тип и обем обществени поръчки или процедури, открити от определени възложители, или в определени географски райони често печелят едни и същи участници на пазара, въпреки че е налице реална и потенциална конкуренция.

32. Даден участник в процедури за възлагане на обществени поръчки винаги подава най-ниските оферти или, обратно– винаги подава най-висока ценова оферта.“

Да посочим и други примери.

Ако след време община Бургас нарочи някой бивш министър без портфейл да напише богато илюстрована книга със заглавие „Строители на съвременен Бургас“ за скромните около 60 000 лева общински пари в нея със сигурност ще присъства и Васил Танев-собственик, съсобственик и управител на безброй консорциуми, около десетина фирми и няколко сдружения да ги наречем с идеална цел и още няколко роднински фирми - собственост на съпругата му и двете му дъщери?!

Може би ще кажете, че няма лошо и дай боже всекиму ще допълня и аз, но ако към този поменик добавя информацията за спечелени няколко десетки обществени поръчки за десетки милиони лева само за времето от 2005 г. до октомври 2012 г., нещата ще изглеждат малко по-различно, защото при целия майсторлък, ресурси и опит си трябват простите връзки ония, които увенчават в края на краищата всяка оферта за участие в конкурс със спечелване му, а не само добри показатели...

Най-накрая подписът и благосклонното отношение на кмета, ако възложител на обществената поръчка е общината, правят истинския победител точно такъв. Струва си човек да поразсъждава над всичко това и особено когато научи, че от времето на Йоан Костадинов до днес многократният победител, удостоен с договори за обществени поръчки, е г-н Васил Танев и някоя от многобройните му фирми. Майсторлък си требе ...

Поръчка (Договор) №: 93-00-1203(35)-1 / Обособена позиция №:1 / Заглавие:Рамково споразумение за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Целогодишно поддържане и почистване на съществуващите озеленени площи и прилежащите, алеи и площадки на паркове, градини, скверове, междублокови пространства, разделителни ивици, залесителни пояси, гробищни терени; поддържане на дълготрайната декоративна дървесна и храстова растителност; целогодишно поддържане на паркови елементи

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

20.04.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

15

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

"БУРГАСЦВЕТ - 90- ТАНЕВ" ЕООД; ЕИК 102833771

V.4) Информация за стойността на поръчката

Първоначална обща прогнозна стойност на поръчката

Стойност: 20000000 BGN без ДДС ( за всички позиции, не само за посочената фирма-б.ред)

Още преди години „Под лупа“ разкри, че много от „печелившите“ фирми, изпълнители на обществени поръчки в Бургас, са с ямболски адрес като „ Елтър“, „Технопътстрой“, „Технострой- Инженеринг 99“ и т.н.

 

Поръчка (Договор) №: 92-0-258(16) / Обособена позиция №:1 / Заглавие:"Tекущ ремонт и поддържане на системите за улично осветление на І-ва зона,включваща: ЦГЧ,ж.к.„Лазур”,ж.к.„Бр. Миладинови”,ж.к.„Зорница”,ж.к."Възраждане”,ж.к.„Изгрев”,ж.к.„Славейков”,гр.Българово,кв.„Д.Езерово”,кв.„Сарафово”,кв.„Лозово”,кв.„Ветрен”,кв.„Банево”,в.з.„Мин.бани”,с.Изворище,с.Драганово,с.Миролюбово,с.Рудник,с.Ч.море,с.Брястовец,с.Братово,с.Равнец на територията на град и Община Бургас.

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

14.01.2011 г.

V.2) Брой на получените оферти

2

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

"ЕЛТЪР" ЕООД, ЕИК 838111087, Ямбол,

V.4) Информация за стойността на поръчката

Обща крайна стойност на поръчката

Стойност: 115700 BGN с ДДС 20%

Поръчка (Договор) №: 93-00-212(17) / Обособена позиция №: / Заглавие:„Енергийно-ефективна реконструкция и модернизация на уличното осветление в Община Бургас със следните обекти: 1. В гр.Бургас: ул.“Шейново“ (в участъка от бул.“Сан Стефано“ до ул.“Княз Борис І“ – о.т.359-о.т.341) – ЗЧГЧ; ул.“Христо Фотев“ (в участъка от ул.“Гладстон“ до обслужващата улица зад жилищен блок на ул.“Христо Ботев“ №70 и в участъка от ул.“Христо Ботев“ до бул.“Стефан Стамболов“) – ЗЦГЧ;

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

10.09.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

6

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

ЕЛТЪР“ ЕООД, ЕИК 838111087, Ямбол

V.4) Информация за стойността на поръчката

Обща крайна стойност на поръчката

Стойност: 70162.65 BGN без ДДС

Поръчка (Договор) №: 93-00-197 / Обособена позиция №: / Заглавие:„Дейности по рекултивация на терен в промишлена зона ЮГ-ЗАПАД представляващ ПИ № 106 определен за депониране на земни маси и строителни отпадъци.“

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

01.06.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

4

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

"ТЕХНОСТРОЙ-ИНЖЕНЕРИНГ 99" АД Ямбол

V.4) Информация за стойността на поръчката

Обща крайна стойност на поръчката

Стойност: 0 BGN с ДДС 20%

 

Със сигурност, който е чел материалите на „Под лупа“ е срещал неведнъж името и постиженията, както и евентуалните връзки на фирмата "ДЖИ ВИ АЙ ЕЛЕКТРИК"

Фирмата „Джи Ви Ай Електрик” спечелила безапелационно цели четири обществени поръчки с договори № 9300399 /25.11.2008 г.; №92-0-258 / 05.03.2008 г.; №92-0-258/1 от 17.03.2008 г.; № 92-0-258/3 от 2010 г. и то при конкуренция от 6-9 фирми на поръчка.

Договорите не са незначителни, защото само по един от тях стойността е 349 975 лева, а ако искате да разберете каква е стойността на другите, ще трябва да попитате специалистите по прозрачност в общината, защото информацията, публикувана на сайта им, е напълно непрозрачна и оправданието са сигурно европейските пари, но нейсе...

Та как беше приказката за баницата... Не е луд оня, който яде баницата, а онзи, който му я дава, нали... Само дето тия, които дават баницата, не я дават безплатно и без връзки, а често връзките са пари. Схемата е проста. Ти на мене, аз на тебе и така заедно напред. Да живеят прозрачните търгове, толкова са прозрачни, че имам чувството, че виждам в 3D формат ония банкноти, дето не миришат и нямат партиен цвят, които отиват в точния джоб, на точния човек по времето, което за него и другите от комбината е точното време. То и аз, и вие знаете името на човека, но нали човек живее за честта на едното си име... и още нещо.

Хюндайчето

Поръчка (Договор) №: 92-0-258(17) / Обособена позиция №:2 / Заглавие:"Текущ ремонт и поддържане на системите за улично осветление на ІІ-ра зона, включваща ж.к. „Меден Рудник”, кв. „Победа”, кв. „Акации”, кв. „Горно Езерово”, кв. „Крайморие”, с. Твърдица, с. Маринка, с. Димчево,с.Извор, Главен път Е І-9, Тролейбусно трасе на територията на град и Община Бургас."

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

14.01.2011 г.

V.2) Брой на получените оферти

2

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

"ДЖИ ВИ АЙ ЕЛЕКТРИК" ООД, ЕИК 102956247, ж.к. "Меден рудник"

V.4) Информация за стойността на поръчката

Обща крайна стойност на поръчката

Стойност: 50800 BGN с ДДС 20%

Европроект на стойност 6 млн. лева по оперативна програма „Околна среда“беше изпълнен с цел направа на канализация в района между улиците „Петко Д. Петков“ и „Запад“ на квартал Долно Езерово през 2010-2011 г. Конкурсът по ЗОП за строителство бе спечелен от фирма "Торкрет" ЕООД. Проектът предвиждаше изграждане на канализация в квартала и канално-помпена станция с тласкател до пречиствателна станция за отпадни води – Бургас. Последва улица в жк Изгрев и т.н.

Истината е, че „Торкрет“ в неините метаморфози печели обществени поръчки в община Бургас още от далечната 2000 г. с доставка на дизелово гориво за градския транспорт, с доставка на 10 употребявани автобуса и с какво ли още не ...

Цели 12 години собственикът й Валери Стоянов печели поръчка след поръчка ... Сигурно никак не е лесно, но най-малкото е за чудене ...

Тази есен го виждаме вече в нова комбинация в ДЗЗД „"БТ-БУРГАС" с 50% съсобственост да укрепва скат в Морската градина.

ДОГОВОР № 93-ОП-19/4 / Обособена позиция №: / Заглавие:„Укрепване на ската югоизточно от паметника на Теохар Бакърджиев – Приморски парк гр. Бургас” постоянно укрепване“

Поръчки-далавери 004

V.1) Дата на сключване договора

14.09.2012 г.

V.1.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

10.08.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

2

V.3) Наименование и адрес на изпълнителя

ДЗЗД "БТ-БУРГАС", ЕИК 176346600

V.4) Информация за стойността на договора

Крайна обща стойност на договора

Стойност 624 717.99 BGN с ДДС 20%

IMG_26102012_100005

 

 

Ето и друга печеливша фирма строила пътища, надлези и т.н. в община Бургас - „Хидрострой“ АД Варна. Нека припомним чрез една кратка публикация от медиите за комбинациите на общинския съветник от ГЕРБ-Варна, г-н Николай Пашов.

в.“Дневник“ от 16 януари 2011г.

Компания, управлявана от общински съветник на ГЕРБ, ще строи пътния възел край Бургас

Варненската "Хидрострой" спечели и зимното поддържане на Шумен и Разград

„Варненската "Хидрострой", управлявана от общинския съветник от ГЕРБ Николай Пашов, ще изгражда пътния възел край Бургас, от който се прави връзката с пътищата за Созопол и Средец. Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев направиха първа копка на обекта, който се реализира по програмата "Транзитни пътища V".

06-03

 

Стойността му е близо 10 млн. лв. без ДДС. "Пътинвестинженеринг" ще отговаря за строителния надзор, който е на стойност 148 хил. лв. без ДДС. Обектът се финансира със заем от Европейска инвестиционна банка и се съфинансира от държавния бюджет. Пътният възел трябва да е готов през юли 2012 г.

06-08

 

За последните два месеца на 2010 г. "Хидрострой" сама или в съдружие с други фирми е спечелила обществени поръчки за над 12 млн. лв., показва справка в регистъра на обществените поръчки. През миналата година "Хидрострой" в консорциуми с местни компании взе още текущото и зимното поддържане на над 1000 км пътища в областите Разград и Шумен.

 

Компанията се грижи и за улиците във варненския район "Одесос" с договор за 40 млн. лв., сключен с общината в края на 2008 г., който изтича през декември 2011 г. Освен това до края на годината "Хидрострой" трябва да построи и пречиствателната станция за отпадни води на Варна за около 28 млн. лв., като средствата са по програма ИСПА. През 2009 г. пак по ИСПА "Хидрострой" завърши разширението и реконструкцията на ВиК мрежата в Шумен за 48 млн. лв.

"Печелим търговете с най-ниски цени", каза за "Дневник" Николай Пашов, изпълнителен директор на "Хидрострой". Според него не е конфликт на интереси общински съветник да печели общински търгове. "Не смесвам политиката с бизнеса.

Двете неща нямат нищо общо. Не е проблем, че печелим общински поръчки, проблем е, когато един общински съветник не работи", каза Пашов, който управлява около десетина компании според регистъра ДАКСИ. Баща му Купен Пашов пък е председател на общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи в община Варна.

Мажоритарен собственик на "Хидроострой" е Мая Желева според регистъра ДАКСИ. Тя е екссъпруга на бившия шеф на агенция "Пътища" Велико Желев по времето на министъра на регионалното развитие Валентин Церовски, а след това съветник на министър Асен Гагаузов. Акции в дружеството има и брат му Иван Желев.

Компанията държи 35% дял в пътното строителство и 25% дял в ниското строителство във Варненска област според финансовия й отчет за 2009 г. Освен във Варна дейността на дружеството е съсредоточена още в областите Шумен, Добрич и Бургас. Сериозен акцент в работата му е участието в търговете по оперативните програми "Околна среда", "Регионално развитие", както и Програмата за развитие на селските региони.

За последните четири години компанията постоянно подобрява финансовите си резултати, показват отчетите й. През 2009 г. "Хидрострой" е изпълнила строителни дейности за над 127.4 млн. лв., като приходите й от продажба са над 39 млн. лв., което е ръст от близо 9 млн. лв. спрямо 2008 г. Чистата му печалба е 2.3 млн. лв.“

Приходи от продажби в млн. лв. на „Хидрострой“ АД

2006г. - 22.5 млн. лв.

2007г. - 29 млн. лв.

2008г. - 30.8 млн. лв.

2009г. - 39 млн. лв.

Източник: Финансовите отчети на "Хидрострой"

ДОГОВОР № 93-00-160(26) / Обособена позиция №:1 / Заглавие:“Реконструкция, адаптация и функционално устройване на остров «Света Анастасия», Мостик и Предмостово пространство» по обособена позиция: 1 - Реконструкция и адаптация на културно историческо наследство и реконструкция на пристан на остров „Света Анастасия“

V.1) Дата на сключване договора

28.08.2012 г.

V.1.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

28.06.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

5

V.3) Наименование и адрес на изпълнителя

КОНСОРЦИУМ „АНАСТАСИЯ ИНЖЕНЕРИНГ” между „ХИДРОСТРОЙ” АД, ЕИК 103029862 и „ЕКСА” АД, ЕИК 131425114, ул. „Константин Фотинов” № 19А,

V.4) Информация за стойността на договора

Крайна обща стойност на договора

Стойност 2623680.72 BGN без ДДС

06-06

 

 

 

Какво ли да кажем за акционерното дружество свързано с г-н Васил Божков „ПСТ ХОЛДИНГ“, което в различни връзки и формации е изпълнявало обществени поръчки в Бургас ... Само през 2011 г. холдингът е спечелил обекти за 273 166 448 лева без ДДС?!

Като в момента има договори за около 700 милиона лева ...

Нека ви информираме и за дела на община Бургас в това благоуспяване, което е за над 7 млн. лева ?!

Да сравним парите за хоризонталната пътна маркировка в Пловдив, които са едва 230 000 лева и сумата от 1,6 милиона лева в община Бургас, в която е включена тази маркировка и да се запитаме, коя община е по-голяма, тази в Бургас или тази в Пловдив ?!  Ето ги и поръчките:

Поръчка (Договор) №: 93-00-165(34) / Обособена позиция №:1 / Заглавие:Възложителят възлага, а Изпълнителят се съгласява да извършва "Монтаж, ремонт и поддръжка на пътни знаци, пътни маркировки и други елементи, свързани с организацията и безопасността на движението на територията на:Териториална дирекция „ЗОРА”, включваща: ж.к. „Братя Миладинови”, ж.к. „Лазур”, с. Димчево, с. Твърдица и с. Маринка; с. Извор;Териториална дирекция „ИЗГРЕВ”, включваща: ж.к. „Изгрев”...

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

31.05.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

3

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

ПСТ ХОЛДИНГ” АД, ЕИК 831928535, София

V.4) Информация за стойността на поръчката

Първоначална обща прогнозна стойност на поръчката

Стойност: 1 600 000 BGN с ДДС 20%

Поръчка (Договор) №: 93-00-123(26) / Обособена позиция №: / Заглавие:Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в кв.Горно Езерово, гр.Бургас, Община Бургас ” Подобект 1 „ВиК мрежа в кв. Горно Езерово, гр. Бургас“. Подобект 1 включва изграждането на: 1. Канализационна помпена станция /КПС/2 със сградни ВиК отклонения, сградно ел.отклонение и площадково осветление в УПИ I, кв.1, кв.Горно Езерово, гр.Бургас и напорен тръбопровод /тласкател / от КПС

V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

26.06.2012 г.

V.2) Брой на получените оферти

5

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

"ПСТ ХОЛДИНГ" АД, София

V.4) Информация за стойността на поръчката

Обща крайна стойност на поръчката

Стойност: 5 538 214.06 BGN без ДДС

Какво казваше онази приказка за банцата и онзи дето уж бил луд, че си хапвал от нея сладко, сладко ...

Май лудите сме ние, а ?!