''Не е поп, а проруски клоун'' - кой е мъжът, който крещя ''Анатема'' пред кортежа на Зеленски

Видеото с мъжа, който с расо и кръст в ръка се опитва да анатемоса кортежа на украинския президент Володимир Зеленски при посещението му в София вчера се превърна в истински хит в социалните мрежи и му обърнаха внимание голям брой от украинските медии и беларуските опозиционни издания.

Телеграм каналът NEXTA го определи като "проруски клоун", а повечето други мнения за него могат да се изпишат само със *****.

Човекът, който с викове "Анатема" се опита да се хвърли пред колите на украинската делегация, се казва Атанас Стефанов и по никакъв начин не представлява Българската православна църква.

Затова пък е известен с дълъг списък други подвизи.

Въпросната личност е председател на гражданско сдружение "Приятели на Русия" - група, която организира т. нар. "Безсмъртен полк", при която хора с образователни пропуски се кичат с колорадски лентички и носят портрети на Сталин, Ленин и Димитров.

 

Именно Стефанов през юни се опита да нападне Николай Денков и Кирил Петков пред президентството, когато на Продължаваме промяната бе връчен вторият управленски мандат. Тогава полицията бързо овладя ситуацията, задържа мъжа и го изтласка на разстояние.

Друг факт за представящия се за иподякон, е, че а последните избори Стефанов е бил водач на листата в столичния 25-и район на пропутинските маргинали от партия МИР.

Освен това именно той е човек, който свали знамето на Украйна от кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова на 8 март т. г. Тогава той отишъл в кабинета ѝ под предлог да ѝ подари цветя за празника, а след това излязъл на терасата и изхвърлил синьо-жълтия флаг на земята. Разбира се под прозореца бе строен видеооператор, който да снима "подвига".

Също така Атанас Стефанов бе участник в протестите в подкрепа на вече бившия главен прокурор Иван Гешев, който всячески се опитваше да се брандира като приятел на САЩ и яростен враг на руското влияние в България. Как проруската позиция на първия се връзва с това не е никак ясно.

https://offnews.bg/obshtestvo/ne-e-pop-a-proruski-kloun-koj-e-mazhat-koj...