Междусъседски войни: 16 сигнали са подадени срещу бившия полицай, застрелял психолога Иван Владимиров

16 сигнала са подавани на спешния телефон 112 за междусъседския конфликт между убития психолог Иван Владимиров-Нав и сочения за извършител на престъплението Румен Тонев. Това става ясно от документи от разследването, цитирани от бТВ. 

Според тях напрежението в отношенията им е започнало в средата на 2019 г. От тогава са първите сигнали на тел. 112, както и първите подадени жалби. А последните сигнали са от деня преди убийството.

Обвиняемият Румен Тонев е бивш служител на МВР. Уволнен е през 2000 г., защото е проявил агресия спрямо управител и служители на игрална зала. През 1996 г. по време на отпуск бившият полицай е стрелял във въздуха при възникнал скандал на пътя. Същата година е осъден за това, че през 1989 г. е придобил, държал и предал на друго лице огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. В момента на убийството е имал законно притежаван пистолет.

Преди два дни Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Тонев за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишленото убийство на психолога.

Иван Владимиров беше застрелян на 8 февруари. Около 22:30 часа същия ден Нав отишъл до дома на съседа си Румен Тонев заради нацапаната си с нещо като машинно масло врата, за което той подозирал бившия полицай. След кратък разговор страстите се нагорещили и Тонев решил да сложи край на съседската вражда като убие психолога. Взел от дома си законно притежавания си "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на психолога и стрелял.

 

Куршумът пробил черепа на Владимиров, той паднал на етажната площадка и издъхнал.

Тонев пък помъкнал мъртвото тяло към двора на сградата на столичната ул. "Черковна", където съседи го намерили. 

https://offnews.bg/112/mezhdusasedski-vojni-16-signali-sa-podadeni-sresh...