Живот на МВР обороти: Съветник на министър Демерджиев се вози в суперлуксозно Порше

Редица са проблемите в системата на МВР, които през последните години не само, че не се разрешават, а напротив - задълбочават се. На този фон ФрогНюз научи от свои източници, че съветник на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев се вози в суперлуксозно електрическо Порше.

Автомобилът е паркиран непосредствено пред сградата на МВР на ул. „6-и септември“ 29 в София. Моделът е Porsche Taycan. Версията Turbo струва минимум €157 100 (307 260 лв.), а Turbo S - €191 000 (373 563 лв.). От достъпна в публичното пространство информация става ясно, че у нас базовата версия на Taycan Turbo се предлага за 303 232 лв. с ДДС, а вариантът Porsche Taycan Turbo S - за 368 948 лв. с ДДС. Средно двете версии са по-евтини у нас с по около 4 000 лева.

.

 

Порше Холдинг Залцбург е най-голямата европейска компания за търговия на дребно с автомобили, която оперира в 22 държави в Европа, както и в Колумбия, Чили, Китай, Малайзия, Сингапур, Бруней и Япония.

.
 

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че в сградата на министерството бе открита благотворителна изложба, която представя над 160 авторски творби - картини (акварел, акрил, маслени бои, графики, пастел – маслен и сух, цветни восъци, моливи и туш), пластики, фотографии, дърворезби - на служители на почти всички структури във ведомството.

 

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, по чиято идея се реализира благотворителната изложба, отправи думи на признателност към колегите си, откликнали и подкрепили инициативата, предоставяйки свои творби за благородната кауза. „Надявам се да положим основите на една добра традиция в името на нашите деца“, каза той.

 

На откриването на експозицията МВР посрещна многобройна публика. Сред гостите бяха, заместник-министрите на вътрешните работи, ръководители на главни и административни дирекции, колеги от структури на министерството в цялата страна, предходни министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР.

 

Още на откриването на благотворителната изложба бяха закупени над 100 от картините.

 

Каузата на арт събитието е набиране на средства в подкрепа на деца до 10-годишна възраст, чиито родители – служители в системата на МВР, са починали през последните три години при обстоятелства, които не са настъпили при и по повод изпълнение на служебните задължения. Приходите от продажбата на експонатите ще бъдат разпределени на 41 деца.

 

Изложбата ще бъде достъпна само за служители на Министерството на вътрешните работи. Творбите ще бъдат изложени до 2 юни.