Десен политик посочи истината за Бургас

„Кандидат-депутатите за на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти в МИР Бургас, които участваха в дебата на „Тази сутрин”, бяха единни, че градът се развива добре“.

С това може да се изчерпа всичко, което може да се каже за предизборния дебат. Само, ако не беше толкова жалко. Защото първо, градът не се развива добре, а областта още по-малко. И, второ, това показва страха на „водещите“ политически сили да признаят проблемите, които са насадили на жителите от Бургас и региона.

Имаме един бивш екологичен министър, който се съгласява, колко добре се развива региона на Бургас, когато всъщност той се задушава от презастрояване, недоизградени пречиствателни станции, корпорации-замърсители, които не плащат и лев в региона.

Имаме един милионер от обществени поръчки, който не намира проблем в това, хем да е управляващ, хем да печели поръчки, които като законодател сам възлага.

Имаме и един човек, който няма проблем да управлява нито с БСП, нито с ГЕРБ. Или поне така декларира, както и всички, между другото. 
Само че, област Бургас нито се изчерпва само с града, нито градът се развива толкова добре, колкото искат да ни внушат.

На база на това, което Бургас като регион, „получава“ като европейски средства, то Бургас и цялата област трябваше да дишат най-чистия въздух, да се движат по най-изрядните пътища, да произвеждат най-много за вътрешна консумация и износ. (Усвояването от общините в област Бургас на евросредства по Оперативните Програми с европейско съфинансиране е 1 413,6 лв. на човек, което е далеч над средната за страната стойност от 688,8 лв. на човек).

За сметка на това хората от Бургас дишат замърсен въздух, движат се по разбити улици или газят в кал и прах, принудени са да се отказват от бизнеса си и да се чувстват „благодарни“, ако успеят са се вместят в сезонната заетост. В 21 век хората от бургаския квартал "Банево" се движат по чакъл. От това е направена основна улица в квартала. Квартал в един от най-„облагодетелстваните“ от евросредствата градове. Какво да кажем за по-малките населени места от областта…

Чувам, че и от килера РБ2 тропат как тяхна заслуга било развитието на индустриалната зона. До колко тя е печеливша е един отделен, друг въпрос. Специално за Бургас те най-вероятно са работили за собствените си лакоми интереси, като са се старали да защитят и интересите на „по-големия брат“. Защото, ако един е областен председател на партийна структура и я съчетава с областен председател на държавна структура, то това не е станало без знанието на заместник-председателя на „по-големия“ брат, който пък изненадващо се оказва кмет в най-голямата община. 

Това заявява Стоил Яков пред faragency.bg от Нова република за разлика от венцехваленията на останалите "десни" и леви за Димитър Николов и "подвизите" му в Бургас ...

За пръв път от устата на десен политик чуваме истината за Бургас, която "Под лупа" ви показва всеки ден ... 

"Под лупа"