Гранит, кебапче и еротика

Hristo Slavi Ratchev

 

Според българските комунизирани социалисти червената петолъчката е символ на човек разтворил обятия, готов да прегърне народите. Отказват да признаят, че след такава прегръдка те посиняват.

Под иззидания 45 метров гранит в центъра на София се въртят някакви хора. Над него има само облаци.

Казано е, събере ли се тълпа, веднага се появява вожд. Докато глупците очакват обещанията да се сбъднат, вождът взима всичко. Дърева, Манолова и Свиленски не са пристигнали да пазят нелепия паметник от ухапване с багер, мацане с анилинови бои, а да проверят дали там самопроизволно не е възникнал социализъм. Електорат или власт за присвояване.

Тази социална клептомания крепи българския социалист, той мечтае хората да заживеят “съединени”, да боготворят техните идеи и носят най-скъпите тоалети. Да се ускоряват, преливащи от самодоволство, из завоите с последен модел возило; да плуват в народна любов и частните си басейни. Да громят запада, НАТО и Америка и да бъбрят с часове с деца и внуци пръснати някъде из напредналите демокрации.

Какви ли са еротичните фантазми на една произволно взета социалистка. За мъжете знаем, те не подбират, като масови хора си менкат жените за втора употреба великодушно.

С известен риск за достоверност, масовизираната социалистка настръхва от народната любов, готова е веднага да свали сутиена, пликчетата и съшие от тях знаме. Но най-харесва да бъде преследвана от брадясали марксисти с искрящи фанатични очи, революционен плам и накрая изнасилена на някакъв партиен шабаш, където цвърчат кебапчета.

В далечината се чува микрофония и безсмислена реч от трибуна. Изгарящото месо е опиум, виагра и тогава всеки неукрепнал социалист изпада в физическа и идеологична паника възседнат от полудялата масовичка. Успява да се освободи и хуква да бяга по нанадолнището със свалени гащи, готов незабавно да дезертира в някоя от стоте партийки пръкнали се по българската земя.

Такава социалистка остава дълбоко неудовлетворена, започва да ръкопляска без повод и се оглежда възторжено; развива феминистки и джендърски концепти, подстригва се късо, забравя, че е погрозняла, няма гащи, нито идеи – само думи изпразнени от съдържание.

Надолу по баирите едвам забелязва контузения си партньор да се отдалечава в низините, като заек с характерното изхвърляне на задницата.

Но има и фригидни социалистки и тяхната психопатология е тема за курсова работа в по-горен курс, в кой да е от левите университети в САЩ.