Гешев проговори от Америка: Бил е без семейството си в автомобила, но не каза, защо е мълчал досега?

Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила, пред който в понеделник избухна взрив. Това потвърди Иван Гешев в интервю пред БНТ и заяви, че в колата е бил със служители от НСО.

Той отдава разминаванията в говоренето по темата на интерпретации на негови съобщения, с които неформално е отговорил на журналисти. 

 

Оказа се още, че кортежът с главния прокурор не е спрял след взрива, а е продължил движението си към столицата.

 

Иван Гешев не коментира твърденията на служебния вътрешен министър за силата на взрива като подчерта, че само експертизите могат да дадат точен отговор на въпроса.

 

Обърна внимание обаче, че предварителните заключения за сила с 3 килограма тротилов еквивалент са направени от служители на Отряда за борба с тероризма, който е към МВР.

Каза също, че вярва на експерти, а не на вътрешния министър. Почти на всеки въпрос от Иво Никодимов от БНТ той се опитваше да опровергае всичко, което е казал Демерджиев.

В някои моменти от интервюто репортера обясняваше какво е казал главният прокурор, а не се излъчваше пряко отговорът на Гешев.

Така и не стана ясно, защо толкова дни след инцидента обвинител №1 е мълчал и не е взел отношение по многобройните противоречия във версиите, изречени публично от неговия заместник и шеф на Следствието Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, заместник пък на Сарафов.

https://frognews.bg/novini/geshev-progovori-atentata-bil-bez-semeistvoto...