Банкомати ”лява ръка-десен джоб” по Черноморието - теглиш 1000 лв., удържат 100 комисионна

За банкомати, които удържат такса 10-13 на сто от изтеглената сума или комисиони при превалутиране, сигнализират гараждани, посетили Черноморието ни през това лято. Това каза в интервю за БТА Габриела Руменова, дългогодишен експерт в сферата на потребителската защита и основател на платформата ”Ние, потребителите”.

Тя обясни, че машините не са от тези, които познаваме и липсва предварителна информация при какви условия става тегленето. Колко струва то, става известно, след като бъде извършена трансакцията. Обикновено въпросните устройства са разположени до ресторанти и барове, до които в близост няма банкомат на някоя от познатите банки.

Оплаквания към платформата са подадени от почиващи по морето и за подвеждащи цени на витрини с храна, разположени в близост до плажовете. Например цените на салатите са обявени за брой, а когато биват заплащани на касата, става ясно, че "броят" е 100 грама.

Бензиностанции въвеждат "такса ползване на тоалетна". Продължава и практиката по места за задължително заплащане на пакет от плажни принадлежности. Преди време Фрог писа, колко солена е спешната помощ по морскитени коурорти.

https://frognews.bg/novini/bankomati-liava-raka-desen-djob-chernomorieto...