На война отиват само селяните. В Москва и Петербург почти няма да има мобилизация

Дори и числото 1 милион не е вярно. Кремъл праща на фронта 1 200 000

Русия ще свика в армията 1,2 милиона души в рамките на "частичната мобилизация". Това съобщи руската медия Медуза като се позова на свои високопоставени източници.

Информацията е засечена от различни канали.

Само преди ден "Новая газета. Европа" разкри, че Кремъл лъже за обема на мобилизационната кампания. Военният министър Сергей Шойгу заяви, че ще бъдат призовани до 300 000, но източници на изданието от висшите ешелони в Кремъл са посочили, че реално става дума за изпращането на фронта в Украйна на 1 милион войници.

Медуза обаче твърди, че дори и това толкова стряскащо число не е вярно и че планът е за мобилизацията на 1,2 милиона души.

Според неназован източник, за когото се уточнява само, че е близък до ръководството на Москва, в столицата се планира да бъдат мобилизирани не повече от 16 000 души. Същата информация Медуза са успели да потвърдят и от "представител на едно от федералните министерства".

 
 

Около 3200 души ще бъдат призовани в Санкт Петербург е обяснил информатор на медията от Северозападния федерален окръг.

Въпросният брой мобилизирани в големите руски градове изглежда нищожен за разлика от случващото се в автономните републики. Според някои информации 25 процента от мъжете в Бурятия ще бъдат пратени на фронта. В Улан Уде вече има свидетелства как се призовават многодетни бащи и дори починали хора, които никога не са ходили в казарма.

Пред Медуза източник, близък до едно от федералните министерства, е потвърдил тази информация и е заявил, че на регионалните центрове "е препоръчано да се мобилизират на минимална основа".

"В селските райони няма медии, няма опозиция и има по-голяма подкрепа за войната", цитира думите на този човек руската медия.

На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация. Броят на хората, които трябва да бъдат мобилизирани, е посочен в седма точка от съответния указ, но въпросната информация е класифицирана.

https://offnews.bg/sviat/na-vojna-otivat-samo-selianite-v-moskva-i-peter...