Милен Любенов: Поведението на Радев е противоречиво още от началото на войната в Украйна

Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото на бойните действия в Украйна – и по отношение на изпращането на оръжие, и по отношение на газовите въпроси. Това е мнението на политолога доц. Милен Любенов.
 

„Ескалацията на конфликта между Украйна и Русия ще пренареди приоритетите изцяло на европейската общност. Това може да породи много сериозни предизвикателства пред сигурността изобщо, не само в Европа, но и в глобален план. Важно е да има силна ответна, единна реакция, не само от гледна точка на посланията на европейските страни", каза още той в ефира на Nova News. Според него военната помощ към Украйна трябва да продължи. Доц. Любенов допълни, че е ясно, че именно Русия е предизвикала войната.

 

На въпрос трябва ли да се свика КСНС, той каза следното: „На Консултативната среща при президента днес присъстват министри и ръководители на специални служби. В България няма действащ парламент. Радев може да побърза със свикването на НС. Така че до 2-3 седмици да може е да имаме работещ парламент, който да взима решения“.

 

Политологът увери, че все пак ситуацията не е извънредна и не се налагат спешни мерки по отношение на националната ни сигурност.

 

Според него ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ не може заедно да сформират правителство.

 

„Ако избирателната активност е много ниска, от това печелят ГЕРБ и ДПС“, поясни Милен Любенов.

 

„Вероятно ще бъде направен опит за експертно, програмно, антикризисно правителство, в което ще бъдат на преден план експерти. Политически фигури няма да участват“, добави политологът

https://frognews.bg/novini/milen-liubenov-povedenieto-radev-protivorechi...